Macam kamu semua juga, kan kerja banyak stres?

Stres sebab kerja, Janice tahu bahawa dia perlu mengurangkan stressnya. Janice biasanya habis kerja pada pukul 7 petang dan ia rasa perlu melayan diri sendirinya lebih baik sikit. Namun, dia kurang idea macam mana nak enjoy pada saat-saat terakhir.

Dia memerlukan idea.

Bukan itu sahaja, ibunya pun tiba-tiba Whatsapp senarai belanja runcit kepadanya. Kena beli barangan sekarang ??? Pada jam ini, lalu lintas jam sangatlah! Barisan di pasar raya pun sakit kepala ja!

Macam mana lah? Janice tengok telefonnya … bateri juga hampir mati.

Uncle Roger haiyaa rice meme - haiya meme - Uncle Roger meme, Disappointed meme - Meme

“Haiyyaaaaaa”, dia menghela nafas.

Kemudian, dia teringat rakannya, Jazz yang pernah memperkenalkan aplikasi Fuhla sebelum ini. Fuhla app ini sebuah kedai aplikasi diperibadikan yang akan mengesyorkan aplikasi-aplikasi kepada anda berdasarkan profil dan lokasi anda!

Dia terus memuat turun aplikasi itu dan nampak beberapa aplikasi yang tersenarai di Fuhla. Ia termasuklah aplikasi FunNow, MyCharge dan JOCOM. Semasa dia membaca info tentang aplikasi itu, dia sangat gembira melihat semua aplikasi sesuai bagi dia!

 


FunNow:
Aplikasi tempahan gaya hidup

JOCOM:
Aplikasi kedai runcit dalam talian

MyCharge:
Perkhidmatan sewa bank kuasa

 

Dia terus memuat turun 3 aplikasi ini dan inilah apa yang dia buat:

  1. Pertama, dia membuka aplikasi My Charge dan mencari stesen bank kuasa yang terdekat. Dia jumpa ada satu stesen di seberang pejabatnya dan sebagai pengguna pertama, perkhidmatannya percuma pada bulan pertama. Yay!
  2. Seterusnya, dia menggunakan aplikasi FunNow untuk mencari beberapa idea bagi dia untuk mengurangkan stressnya dan segera book satu spa pada pukul 8.30 malam dengan 20% diskaun. Wow!
  3. Selepas itu, dia membuka aplikasi JOCOM dan mencari barangan dari senarai membeli-belah yang ibunya Whatsapp dia. Senangnya!

Sebelum dia pergi spa yang telah dia book, dia nak menyewa kuasa bank My Charge dulu. Janice hanya melintasi jalan ke kafe di seberang pejabatnya, scan kod QR pada stesen tu dan begitu senangnya dia dah dapat sewa kuasa bank itu.

Ketika sampai di keretanya, dia memanggil ibunya untuk memberitahu bahawa senarai runcit telah diselesaikan. Janice hanyalah meminta ibunya untuk alert sebab perkhidmatan penghantaran akan hantar barangan itu dalam masa 3 hari.

Dia berasa kagum. Dia berjaya menyelesaikan semua masalahnya kerana aplikasi Fuhla berada dengannya. Sekarang Janice mengesyorkan anda unyk mencubanya sendiri!

Muat turunkan aplikasi Fuhla pada android anda hari ini dan gunakan kod FUHBL20!

 

Leave A Comment